Aday Öğrenciler

Yortan Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni tercih etmeyi düşünen öğrencilerimiz için hazırlanmıştır.

---

Son Güncelleme Tarihi: 24.12.2019 09.47

24.12.2019 857

Değerli öğrencimiz, tercih süreci en az sınava çalışma süreci kadar zor bir süreç olduğunu biliyor ve sizlere yardımcı olma amacıyla okulumuz web sayfamızı her daim güncel tutmaya çalışıyor. Bunun yanında sizlere Aday Öğrenci Rehberi hazırlayarak okulumuz hakkında daha detaylı bilgi vermeyi ve sizlerin en çok sorduğu sorulara cevap vermeyi amaçladık.

1. Yortan Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni neden tercih etmeliyim?

Yortan ÇPAL, fiziki imkanlar yönünden bölgenin en ileri alt yapısına sahip bir orta öğretim kurumudur. Geniş bir arazide konumlandırıldığından sosyal aktivitelerin gerçekleştirilmesine büyük olanak sağlamaktadır. Ayrıca bünyesinde bulundurduğu müzik odası, bilgisayar odası, kütüphane gibi farklı aktiviteler içinde siz öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri fırsat sunmaktadır. 

2. Okulumuzda yer alan programlar nelerdir?

Okulumuzda, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği ve Hasta Yaşlı Bakım mesleki alanlarında öğrenci yetiştirilmektedir. Ayrıca kendilerini akademik düzeyde geliştirmek isteyen adaylarımız içinde Anadolu Lisesi türünde eğitim gören öğrencilerimiz mevcuttur.

3. Okulun herhangi yürüttüğü proje ve protokol var mıdır?

Birçok yerel ölçekte yarışmalara katılım sağlanmaktadır. Ayrıca yurt dışı projeleri üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bunun yanında, Yortan Belde Belediyesi, Yortan Muhtarlığı ile etkileşim içinde çalışmalar yürütülmektedir.

4. Okulunuz Proje Okulu mudur?

Hayır. Okulumuz proje okulu değildir.

5. Eğitim Öğretim türü ve şekli nasıldır?

Eğitim öğretim, karma ve 09.50-17.40 olmak üzere normal öğretimdir.

6. Pansiyonunuz var mı?

Okulumuzda 40 kişi kapasiteli kız öğrenci pansiyonu mevcuttur. Geçtiğimiz 2019-2020 eğitim öğretim yılında 26 öğrencimiz pansiyonumuzu kullanmaktaydılar.

7. Düşündüğüm alana ait dersleri nasıl görebilirim?

Kendinizi geliştirmek istediğiniz alanda hangi dersleri alacağınızı ilgili alanı MEGEP modüllerinde aratabilir ve inceleyerek öğrenebilirsiniz.

8. Yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklerinizi nasıl görebilirim?

Okulumuz web sayfasında Galeri bölümüne zaman buldukça etkinliklerden görsel ve işitsel dokümanlar paylaşmaktayız.

9. Ulaşım imkanları nasıldır?

Okulumuza çevre köylerden taşımalı eğitim mevcuttur. Bunun yanında Yortan Beldesi minübüsleri ile geliş gidiş yapılabilmektedir.

10. Staj ve Beceri Eğitimleri nasıl gerçekleştirilmektedir?

12. sınıf öğrencilerimiz Yenice ilçesi ve Karabük ilinde kendi alanlarıyla ilgili işletmelerde staj ve beceri eğitimlerini tamamlamaktadır. Koordinatörlerimiz öğrencilerimizi takibini yapmaktadır.

 

Başka sorunuz mu var?

Eğer yukarıda aradığınız soru yoksa ve yeterli cevap bulamadıysanız 0370 776 58 36 nolu numaradan okulumuzu arayabilir veya yortancpal@gmail.com adresine e-posta yollayarak sorabilirsiniz.